Betrapte dief deelt elleboog uit aan chef-kok… voor 20 euro

Dankzij ons alert personeel konden we gisteren een diefstal vermijden.
Maar dit ging niet zonder enige tegenstoot.

– Artikel uit het nieuwsblad, 23 feb 2017 –

WETTEREN – Een trio dieven is woensdag op heterdaad betrapt toen ze een klant in restaurant Otus wilden bestelen. De drie mannen, die slechts 20 euro buit maakten, werden na een klopjacht in de buurt gevat door de politie. Het blijken geen onbekenden.

De feiten speelden zich woensdag kort na de middag af in het restaurant verbonden aan Hotel Otus op de hoek van de Brusselse- en de Oosterzelesteenweg in Wetteren. Een trio mannen zat rustig aan een tafeltje in de gelagzaal, toen een van hen in de zakken van de jas van een klant die achter hem zat begon te graaien.

“Mijn bazin had dat gezien en sloeg onmiddellijk bij mij alarm”, zegt chef-kok Haytem Hmida. “Ik ging meteen van de keuken naar het restaurant om de dader tegen te houden. De politie was gealarmeerd en onderweg. De twee kompanen van onze dief hadden intussen de benen genomen.”

Elleboogstoot

Dat probeerde ook de dief te doen. Hij gaf Haytem een fikse elleboogstoot op zijn lichaam en kon zo ontsnappen en weglopen uit het restaurant. “Ik zette met mijn collega de achtervolging in”, zegt kok Haytem, die daags na de feiten alweer achter de potten staat. “Hij vluchtte weg over de terreinen van het Frunpark en rende achter zijn kompanen richting Massemen.”